Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Får

Der findes over 20 racer af får i Danmark, de mest populære er Merino, Gotlandsk Pelsfår, Texel og Klitfår, som er en gammel dansk race, der også kaldes landfår. Man kan sagtens anskaffe sig en lille besætning på måske bare et par får og have dem på et fritidslandbrug på landet. Får kræver ikke så megen pasning og pleje og kan gå ude hele året, når blot deres indhegning lever op til lovens forskrifter om hold af får.Bonusviden

I 1996 kom verdens første klonede får, Dolly til verden.  

 

 
Får
 
Væremåde
Det betyder bl.a. at indhegningen skal have et læskur og at dyrene skal være forberedt på at gå ude om vinteren. For fårene vil det sige, at deres pels eller uld skal have vokset sig lang og tyk, så de kan holde varmen gennem hele vinteren. Desuden skal de fodres hver dag og de skal altid have adgang til rent drikkevand.

Desuden skal fårene regelmæssigt tilses af en dyrlæge, så man undgår sygdomme og skader på dyrene. Alle dyrene skal øremærkes og registreres og så skal man naturligvis sørge for, at både fårene og deres eventuelle lam har det godt og trives i deres indhegning.

Udseende:   
De fleste får er brunlige i farven, men de kan også være hvide, sorte og sågar plettede. Et voksent får kan veje mellem 45 – 160 kg og bliver typisk 10 – 12 år gamle. Nogle fåreracer kan dog blive helt op til 20 år gamle.
 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution