Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Høns

At holde høns er ikke alle beskåret. Det kræver, at man bor i et område, hvor der dels er godt med plads til og dels så langt til naboerne, at de ikke bliver generet af hønsenes klukken. Man skal altid spørge sin kommune, om det er tilladt at holde høns i området, inden man begynder at bygge sin hønsegård. De fleste kommuner har helt klare regler for, hvor mange høns og haner, man må holde i sin have.Bonusviden

Alle tamhøns stammer fra junglehøns fra Asien, også kaldet Bankivahøns og i Danmark findes i dag ca. 350.000 fritgående tamhøns fordelt over hele landet.

 

 
Høne
 
Væremåde
Vil man gerne holde høns, er der et par ting, man skal være opmærksom på. Man skal sørge for altid at have minimum 3 og maksimum 25 dyr sammen. Hønsegården skal være passende stor (maksimalt 2 – 3 dyr pr. m2) og skal indeholde et hønsehus med en pind, som hønsene kan sove på og redekasser, som de kan lægge deres æg i.

Derudover skal hønsegårdens bund have både et område med tør jord, som de kan støvbade i og et område med løs jord eller strandskaller, som de kan skrabe i. Dyrene skal fodres med færdigblandet hønsefoder. Desuden skal de naturligvis altid have adgang til friskt, rent drikkevand.

Udseende:   
Der findes mange forskellige hønseracer i Danmark, hver med deres specielle udseende. De kan veje alt mellem 0,5 og 6,5 kg og de kan blive omkring 10 år gamle.
 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution