Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Hamster

Der findes flere forskellige typer af hamster, men de mest populære herhjemme er guldhamster og forskellige typer af dværghamster. Ordet hamster kommer fra det tyske ord hamstern, der betyder at hamstre. Navnet hamster har dyret fået, fordi det har kindposer, som det kan opbevare mad i. En slags forrådsposer om man vil.Bonusviden

Hamsteren kan komme ind i huller, der er på størrelse med en sodavandskapsel, så man skal have et øje på den hele tiden, hvis den løber rundt på gulvet.

 

 
Hamster
 
Væremåde
At have en hamster som kæledyr er forholdsvis let. Den skal have et lille til mellemstort bur, gerne med et lille hus (helst af træ), som den kan sove i. Desuden skal der være et hjul, for hamstere elsker nemlig at løbe og da buret er for lille til at løbe maraton i, kan hamsteren få motion ved at bruge hjulet. Hjulet skal være med fast bund, så hamsteren ikke får benene i klemme, mens den løber.

I buret skal der desuden være strøelse og en god tot hø, som den kan bygge huler i og så skal der naturligvis være en madskål og en vandskål. Vandet skal skiftes hver dag og maden skal fyldes op efter behov. Buret skal rengøres en gang om ugen. Husk også en kalksten, da hamsterens tænder vokser hele livet og den derfor har behov for noget at slibe dem på.

Udseende:
Farverne kan variere fra grå over gråbrun til guld og hvid. Hamsteren bliver typisk mellem 2-3 gammel og guldhamsteren er kønsmoden allerede, når den er 4 uger gammel.
 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution