Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Ørkenrotter

De små ørkenrotter er nogle meget sociale dyr. De lever i naturen i familiegrupper og det er derfor vigtigt, at holde flere ørkenrotter sammen, også i fangenskab. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvordan de sammensættes, da hunner sammen med en han ofte vil resultere i unger. Man skal derfor kun sætte hunner sammen, og gerne kuldsøskende, hvis man ikke ønsker at avle på sine ørkenrotter. .Bonusviden

Ørkenrotten er hverken et rent natdyr eller et rent dagdyr. Den er vågen nogle timer ad gangen, både om natten og om dagen. 

 

 
Ørkenrotte
 
Væremåde
Ørkenrotter er de rene Houdinier og de kan stort set slippe ud af hvad som helst. Det er derfor vigtigt, at deres bur er flugtsikkert. Brug gerne et terrarium med et låg af trådnet på minimum 180 cm x 180 cm. Bunden skal dækkes med en blanding af muld, sand og strøelse, så de gravelystne ørkenrotter kan grave gange og bygge huler, ligesom de ville gøre det i naturen.

Ørkenrotterne spiser en blanding af frø og kerner. Derudover kan de rigtigt godt lide grøntsager, så som gulerødder, æbler, salat og agurk. Og så skal de naturligvis have en vandflaske, der fyldes med friskt, rent drikkevand hver dag.

Udseende:
Ørkenrotten bliver typisk 5 – 7 år gammel og vejer som voksen ca. 50 – 60 gram. Næsten alle farver er tilladte, dog er grå, gyldne og brune farver mest almindelige.   
 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution