Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Kaniner

Man tror det måske ikke, men der lever faktisk vilde kaniner i Danmark, nærmere bestemt i Sønderjylland, på Lolland, Bornholm og Fanø. Bestanden er dog ikke særlig stor og de fleste kaniner i Danmark lever således i fangenskab.

Bonusviden

Kaninerne er pseudodrøvtyggere, hvilket bl.a. vil sige at de spiser deres egen natafføring. I modsætning til ”rigtige” gnavere, har kaninerne to sæt fortænder, der sidder lige bagved hinanden. Det bageste sæt er noget mindre end det forreste.

 

 
 
Væremåde

I naturen lever kaniner i flok og det bør de også gøre i fangenskab. Det er altså bedst at anskaffe sig to eller flere kaniner som kæledyr, da de så trives langt bedre end som solo-kaniner. Vælger man at købe mere end en enkelt kanin, skal man være opmærksom på, at man ikke kan sætte en hvilken som helst kanin sammen med en anden kanin, det skal helst være hunkaninunger fra samme kuld. Voksne hunner kan skabe problemer, hvis de sættes i samme bur og man skal derfor altid være opmærksom og holde øje med dyrene, når de sættes sammen som voksne.

Sætter man en han og en hun i samme bur, kan man være temmelig sikker på at de laver unger, så hvis man ikke ønsker sig en hel masse kaninunger, skal man sørge for at hannen er kastreret, inden han sættes sammen med hunnen.

Kaninerne lever typisk 5-6 år, men kan blive helt op til 10 år gamle. De vejer ca. 4-5 kg og kan have mange forskellige farver. Der findes ca. 58 forskellige racer, hvoraf dværgkanin og hollænder er nogle af de mest populære i Danmark.

 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution