Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 
Marsvin

De små marsvin er særdeles populære kæledyr. De er relativt nemme at passe, og deres nuttede udseende har givet dem en stor fanskare hos familier i hele verden. Marsvin kommer oprindeligt fra sydamerika, hvor de holder til i flade områder og på plateau'er med lav bevoksning.

I 1600-tallet blev de små gnavere fragtet med handelsrejsende til Europa, hvor den efterhånden blev populær og spredt til resten af verden. I dag har man fremavlet marsvin i talrige farver og varianter.

Bonusviden

På grund af deres store popularitet optræder marsvin ofte i film og bøger. Der optræder for eksempel marsvin i filmen Narnia, og de små dyr spillede også en stor rolle i en kampagne for Blockbuster omkring årtusindeskiftet.

 

 
 
Væremåde

Marsvin er relativt nemme at holde. De trives bedst i grupper på to eller flere hunner. Eller mange hunner og en enkelt han. Det kan godt lade sig gøre at have to hanner alene sammen, men da skal buret være tilstrækkeligt stort.

Marsvin sover i flere perioder i løbet af dagen og natten og kan derfor være aktive alle døgnets timer.

Dyrene er lærenemme, når det gælder om at finde vej til føden, og de kan huske indviklede stier i månedsvis. De har ikke noget særligt godt syn, til gengæld kan de høre og lugte særdeles godt. Marsvins naturlige føde er græs, men de spiser også gerne salat, peberfrugt, æbler og meget mere. Et marsvin trives godt med mad to gange om dagen. Den ene gang kan man med fordel give den kraftfoder, den anden gang grøntsager og græs.

Et marsvin kan blive 5-7 år.

 
 
Gnavere
 
 
Dværghamster
Hamster
Ilder
Kaniner
Kaninunger
Kaninbur
Marsvin
Rotter
Ørkenrotter
 
 
 
Andre Dyr
 
 
Får
Geder
Grise
Høns
Køer
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution