Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
 

Britisk korthår

En af Englands ældste katteracer er Britisk korthår, som menes at have forfædre så langt tilbage som i det gamle Rom. Romerne tog disse katte med til England, hvor de blev krydsparret med alm. engelske huskatte. Senere begyndte man at krydsparre Britisk korthår med perserkatte, for at give dem en tykkere pels. Racen Britisk korthår blev ”godkendt” ved Cristal Palace Cat Show i 1871, men i 1940 faldt interessen for Britisk korthår i takt med at Perserkatten blev mere og mere populær.

Bonusviden

Katte er mest aktive omkring skumringen og om natten. Om dagen slapper de helst af og lader op til nattens jagt af mus m.m.

 

 
Britisk korthår
 
Væremåde

Efter 2. verdenskrig startede et par engelske avlere et decideret avlsprogram for Britisk korthår og siden er racens popularitet igen steget, så den i dag er Englands mest populære katterace. Katten er rolig og omgængelig og elsker at krybe op på skødet af sin ejer og blive aet. Den egner sig godt som familiekat, da den er meget tålmodig med børn.

Racen har en meget tyk pels og ses i et utal af farver og kombinationer. I mange år var den blå farve så almindelig, at katte med lige netop denne farve, havde deres helt eget racenavn; British Blue. Blå er stadig den mest populære farve blandt disse katte, men i dag er rigtigt mange farver godkendte.

Den britiske korthårskat har et rundt hoved med tykke kinder og en buttet og stærk krop. Disse katte er store og muskuløse med et bredt bryst, brede skuldre og hofter og korte ben. Halen er tyk, men ikke dunet.

Hannerne er altid større end hunnerne og størrelsesforskellen er tydeligere hos denne race end hos andre katteracer. Hannerne vejer 5-10 kg og hunnerne 5-7 kg. Den britiske korthårskat lever typisk mellem 14 – 20 år.

 
 
Katte
 
 
  Forskellige racer
Abyssinier
Angora
Balineser
Bengal
Britisk korthår
Burmeser
Burmilla
Chartreux
Cornish Rex
Devon Rex
Europæisk korthår
Hellig Birma
Korat
Maine Coon
Manx
Norsk skovkat
Perser
Ragdoll
Russian Blue
Selkirk Rex
Siameser
Sibirisk skovkat
Snowshoe
Somali
Sphynx
Tyrkisk Angora
Tyrkisk Van
 
 
 
Om katte
 
 
Haleløse Katte
HalelÝse katte
Huskatte
Hårløse Katte
Katte
Kattefilm
Kattehjem
Kattekillinger
Kattemad
Katteracer
Katteregister
Kattetilbehør
Katteudstyr
Køb kat
Sjove katte
Store Katte
Vilde Katte
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution