Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Terriere

De fleste terriere er kære og populære familiehunde, som oprindeligt blev avlet som jagt- og kamphunde. Navnet ”terrier” stammer fra det latinske ord terra, der betyder "jord". Det giver en klar idé om racens oprindelige funktion: De skulle ned under jorden eller ind i snævre huler og jage vildtet frem i lyset, så jægerne havde noget at skyde efter. Derfor var racerne oprindeligt ganske små skabninger, der kunne passere de mindste underjordiske gange. Og derfor var de ekstremt modige med en hurtig reaktionsevne.

 

Bonusviden

Nutidens terriere er dog for det meste venlige, charmerende, selskabelige og trofaste. De kan godt være egensindige og skal derfor præges tidligt i hvalpestadiet med en kærlig og konsekvent – aldrig hård og brutal – opdragelse.

 

 
Bull terrier
 
Væremåde

Færdigheder som disse gjorde de forskellige terriere egnede til på egen hånd at udrydde skadedyr som rotter, ræve, grævlinger og oddere. Denne funktion afspejler sig også i visse af racenavnene, f.eks. hos foxterrieren (ræve-terrier) og cairnterrier (stendysse-terrier). De fleste racenavne stammer dog fra stedet, hvor racen opstod, og blev oftest navngivet i det 19. århundrede, hvor racerne i stigende grad blev brugt som selskabshunde på den ene side og kamphunde på den anden. Sidstnævnte resulterede fx i bull terriere, der blev fremavlet ved at krydse specielt ihærdige terrierracer med bulldogracer. Den amerikanske pittbull terriere, der er frygtet og forhadt, er det mest ekstreme eksempel på dette, og er de seneste år blevet forbudt i flere lande.

Man skelner mellem lavbenede og højbenede terriere. Førstnævnte stammer primært fra højlandet mellem Skotland og England, hvor jagten udelukkende var forbundet med nedskydning af rovdyr, som truede bestanden af får. De højbenede terriere stammer fra det sydligere og mere flade egne af England, hvor jagten hovedsageligt blev drevet for fornøjelsens skyld.  Man havde dog stadig behov for terrieren til at drive ræven ud af dens grav. Men da jagten i lavlandet foregik til hest havde man brug for hurtigere hunde, som kunne følge med hestene, og derfor avlede man de højbenede terriere.

 
 
Hunde
 
 
  Terriere
Border terriere
Bull terrier
Cesky terrier
Irsk terrier
Lakeland terrier
Norfolk terrier
Skotsk terrier
Skye terrier
West highland white
Yorkshire
   
  Hyrdehunde
Australian shepherd
Bearded collie
Beauceron
Border collie
Hollandsk hyrdehund
Langhåret collie
Old english sheepdog
Schæferhund
Shetland sheepdog
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution