Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Store hunde

Når man taler om store hunde, mener man hunde, som har en skulderhøjde over 43 cm. og en vægt, som er over 30 kg., når de er fuldvoksne.  Gruppen omfatter også giganthunde, hvis vægt er over 45 kg. Dem er der bare 28 racer af i verden.

Inden man anskaffer sig en af de mange store hunde, er der en række ting, man først bør overveje. Først og fremmest skal man være sikker på, at man har plads i hjemmet, for selv om de ser kære og nuttede ud som hvalpe, bliver de hurtigt pladskrævende. Det er dog ikke kun indenfor, at pladsen er nødvendig. Der skal også være mulighed for at bevæge sig udenfor, hvorfor man gerne må bo i nærheden af store parker eller skove. Det er nemlig vigtigt, at hunden flere gange ugentligt bliver luftet godt igennem med timelange traveture. En toværelses lejlighed i centrum af storbyen er med andre ord et dårligt sted for de største af de store hunde.

.Bonusviden

Der er tre store grupper af store hunde: hyrdehund, mynder samt vagt- og gårdhunde.

 

 
Grand Danois
 
Væremåde
Selv om der er forskel på racerne inden for hyrdehunde-gruppen, er der en række gennemgående træk. De er trofaste, arbejdsomme, kyndige, samarbejdsvillige og ikke mindst aktive. Store hunde inden for denne gruppe omfatter old english sheepdog, schæferhund, de forskellige collie-racer og beauceron.

Grunden til, at mynder høre til gruppen af store hunde, er ikke så meget drøjden som højden. For disse hunde er i reglen meget tynde og meget høje og nærmest bygget til at løbe hurtigt. I kraft af deres lange, slanke, aerodynamiske kropsbygning kan de nå op på en fart omkring 60 km/t. På nær den italienske mynde hører alle mynder ind under kategorien store hunde. Køber man en mynde, bør man jævnligt tilgodese dens behov for fart og jagt og tage ud på en væddeløbsbane, hvor hunden for et ganske overkommeligt beløb kan få lov til at suse af sted.

Det siger næsten sig selv, at vagthunde tilhører kategorien ”store hunde”. For ligesom nattelivets dørmænd er disse hunde store, brede og en smule afskrækkende i det ydre, selv om de sjældent er det af sind. Af store vagt- og gårdhunde kan blandt andet nævnes grand danois, sankt bernhardshund, mastiff, dobermann, rottweiler, newfoundland og boxer
.
 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution