Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Små hunde

Når man taler om små hunde, mener man hunde, som ikke vejer mere end 10 kg., og som ikke er højere end 35 cm., når de er fuldvoksne. Gruppen af små hunde omfatter også de såkaldte "toys", hvor vægten ikke må overstige fire kg.
Der er tre store grupper af små hunde: terriere, gravhunde og selskabshunde. De to førstnævnte grupper blev oprindeligt udelukkende brugt som jagthunde, men er de sidste 100 år blevet nogle af de mest populære familie- og selskabshunde.

.
>>> Har du hund eller er du på vej til at få en ny hund? Lige nu kan du få magasinet Vi med Hund for kun 99 kroner for tre numre. Klik her og se mere

Bonusviden

 

De mindste af gravhunde-racerne (dværg- og miniaturegravhunde) hører også til blandt de små hunde. Selv om disse hunde er ganske små, har de på mange måder den store hunds format. De besidder alle andre racers gode egenskaber med deres kloge, energiske, fornemme, vagtsomme og værdige væsen. Man skelner mellem korthårede, ruhårede og langhårede gravhunde, hvor sidstnævnte er den mest populære.

 

 

 
Bolognese
 
Væremåde

Yorkshire terrieren har til alle tider været en af de mest populære racer blandt små hunde pga. sin lange, silkebløde pels og yndige udseende. Hunden er dog mere end bare nuttet. Den er også intelligent, lærenem og samarbejdsvillig, hvad man hurtig finder ud af, hvis man bruger tid på træning og øvelser. Inden for gruppen af terriere kan man også overveje en skotsk terrier, der er kendt som en loyal og trofast hund, der knytter sig stærkt til sin familie, men som godt kan være noget aristokratisk og reserveret over for fremmede. West Highland White Terrier ligner på mange måder skotsk terrier og adskiller sig kun fra denne med sin helt hvide pels. Skye terriere er med sin rolige, hengivne facon en fjerde mulighed blandt små hunde inden for terriere-racen.

Langt hovedparten af små hunde findes blandt selskabshundene, der også går under navnet skødehunde, fordi de næsten alle sammen er så små, at de kan sidde på skødet. I modsætning til de fleste andre hunderacer (der oprindeligt havde ganske specifikke opgaver inden for jagt og vagt), har selskabshundene næsten altid været kæledyr, ikke mindst blandt overklassen, som tilbage i tiden var de eneste, der havde råd til at have et dyr bare for fornøjelsens skyld. De sidste 100 år er selskabshundene dog blevet allemandseje og vidt udbredt, ikke mindst i byerne. Der findes mange forskellige selskabshunde. De mest populære er dværgpuddel, chihuahua, pekingeser, shih Tzu, mobs og bolognese.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution