Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Sibirian husky

Historien om sibirian husky går mere end 2000 år tilbage til de arktiske egne af Sibirien. Dengang brugte den lokale nomadestamme – chuckierne – hunden til transport på slæde mellem boplads og fangstplads.

”Husky” er det engelske ord for slædehund, så navnet kan altså direkte oversættes til sibirisk slædehund. Der er forskellige teorier om, hvordan racen oprindeligt blev tæmmet af nomaderne. Den mest sandsynlige siger, at der var tale om omstrejfende hunde, som langsomt blev en del af familierne og gradvist blev vænnet til trækarbejdet foran slæderne. Hundenes betydning for de lokale stammer kan ikke overvurderes. Det sibiriske klima er notorisk ubarmhjertigt, og med de enorme afstande var man nødt til at have et driftsikkert dyr. Huskyen blev ”opdaget” i Vesten i 1909 og regnes i dag som den førende slædehund i verden. Den er først og fremmest en brugshund, men kan samtidig være en fantastisk familiehund, hvis man har stor erfaring med opdragelse, og hvis man elsker et aktivt liv med hunden.

Bonusviden

Disney har en særlig forkærlighed for huskyes. I mindst fire af selskabets film (Snow dogs, Iron Will, snow buddies og Eight below) spiller racen en central rolle i handlingen.

Størrelsesfacts: Hannerne er 53-60 cm høje, tæverne 50-56 cm. Vægten ligger mellem 15 og 28 kg. Alle farver er tillidt fra sort til hvid med varierede aftegninger i hovedet.

 

 
Sibirian husky
 
Væremåde


Pelsen på en Sibirian husky er som skabt til de arktiske egne. Den beskytter effektivt mod al slags uvejr og består af en ydre glat, blød og middellang dækpels og en tæt og kraftig underuld. Til trods for det tykke pelslag er plejen overkommelig, da man blot ugentlig skal børste den igennem. Man skal dog være indstillet på en kraft fældning.

Selv om sibirian husky i høj grad ligner en ulv, er den venlig og social, og hverken aggressiv eller mistroisk over for fremmede. Den fungerer fremragende i flok, hvad der i sagens natur er nødvendigt for en slædehund. Racen er dog også meget stædig, selvstændig og egenrådig. Det er ikke en begynderhund. For selv om den er meget lærenem, bliver den sjældent særlig lydig. Man må derfor tidligt afrette hunden ved venlig og konsekvent træning, hvor man helst skal tage højde for racens brugsegenskaber.

Motion, motion, motion – en sibirian husky kan ikke få nok af at bevæge sig. Det gælder livet igennem. Racen er verdensberømt for sin evne til at holde et meget højt tempo i meget lang tid. Hvis man ikke har mulighed for egentlig slædekørsel mindst to gange om ugen, bør man cykle med hunden mindst en time om dagen.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution