Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Shiba

Den japanske Shiba er en meget gammel race, der opstod i det bjergrige område ud mod Det Japanske Hav. Racen har været kendt i over 3000 år og har spillet en væsentlig rolle i japansk kulturhistorie. Shibaen blev oprindeligt brugt som jagthund, men blev i forbindelse med importen af klassiske europæiske jagthunderacer krydset med disse for at skabe en ny type jagthund. Det betød, at den oprindelige race blev stadig sjældnere, og det fik en gruppe japanere til at påbegynde et redningsarbejde for at sikre racen fra at uddø. Racen fik sin standard i 1934 og blev i 1937 udnævnt til et såkaldt japansk "naturmonument", hvilket var med til at redde den nu så populære lille hund (”shiba” betyder ”lille hund” på japansk).

Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannerne er 39-41 cm. Tæverne 36-38 cm. Vægten svinger mellem 8 og 10 kg. Farver: rød, black, tan og lys til mørk sesam.

 

 
Shiba
 
Væremåde

Pelsen på en shiba er kort og glat og temmelig let at holde. Hunden fælder ikke særlig meget.

Den lille adrætte shiba er kærlig, hengiven og aktiv og beskrives ind imellem som en blanding mellem spidshund, terrier og kat. Den knytter sig stærkt til sin familie, men er ikke nødvendigvis interesseret i at indlade sig med fremmede. Der kan dog være meget store forskelle i graden af ”reserverethed” fra individ til individ. Nogle shibaer er mere udadvendte end andre. Hvis man ønsker sig en udadvendt shiba, bør man ikke vælge hvalpe fra meget reserverede forældredyr, idet temperamentet i høj grad er arveligt.

Selv om vor tids shiba sjældent bruges til jagt, har den stadig jagtinstinktet intakt. Den har en stor interesse for vilde dyr og kan spore dem på lang afstand, da den har meget skarpe sanser. I opdragelsen skal man huske på, at shibaen er en selvstændig og meget intelligent race. Den gør ikke noget, uden at den selv kan se et formål med det, så man må bevæbne sig med tålmodighed, konsekvens, opfindsomhed og godbidder. Hunden er ikke ”behagesyg” og gør ikke noget bare for at glæde sin ejer. Tvang og hårdhændet opdragelse bør absolut undgås, da racen så vil vise sin katteagtige natur og gå sine egne veje.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution