Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Schnauzer

Der findes tre versioner af Schnauzeren, (en dværg-, en mellem- og en gigantsnauzer) som stort set har været uforandret gennem århundreder. Navnet stammer enten fra det tyske ord for snude, "Schnauze", eller det tyske ord for et buske overskæg ”schnauzbart”, da racen er kendt for sin særegne pelsvækst omkring snuden. Oprindeligt var schnauzeren udbredt som staldhund i det sydlige tyskland og havde til opgave at holde rotter, mus og småkravl fra dørene samt advare husherren, når der kom fremmede efter lygtetændingstid. Siden er den blevet en eftertragtet familiehund.

.



Bonusviden

Kunstnere som Albrecht Dürer og Rembrandt malede i 1500- og 1600-tallet hunde, der minder påfaldende om nutidens schnauzere.

Størrelsesfacts: dværgschnauzer bliver ca. 30 cm. høje, og vejer mellem fem og syv kg. Mellemschnauzer er mellem 45 og 50 cm. og vejer mellem 14 og 20 kg. Farverne for begge racer varierer i forskellige nuancer af grå og sort.

 

 
Schnauzer
 
Væremåde


Pelsen på en dværgschnauzer og en mellemschnauzer er ru, strid og tæt og bør børstes en gang om ugen og trimmes to til fire gange om året. Det lange, tykke skæg, som er racens kendetegn, bør vaskes jævnligt, da det ellers bliver ulækkert på grund af savl, madrester og lignende, der har det med at sætte sig.

Den livlige, opmærksomme og energiske dværgschnauzer er ligesom sin lidt større artsfælle – den lidt større mellemschnauzer – kendt som en intelligent og noget egensindig race, som kræver en bestemt og konsekvent, men absolut ikke hård opdragelse. Det er socialt anlagte hunde, der behøver kontakt, aktivitet og opgaver, som man skal være indstillet på at give dem livet igennem.

Som navnet antyder, er der ikke anden forskel på en dværgschnauzer og en mellemschnauzer end størrelsen. Udseendemæssigt er de begge karakteriseret ved den korte, stramme bygning, den ru pels, de store øjenbryn, det kraftige skæg og det opmærksomme og selvsikre udtryk i de mørke øjne. Begge er lærenemme og gode til at tilpasse sig næsten enhver situation.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution