Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Sankt bernhardshund

Den mytologiske sankt bernhardshund har sit navn fra bjergpasset Store St. Bernhard, hvor munke grundlagde et tilflugtssted for rejsende og pilgrimme. Munkene begyndte på et tidspunkt i 1600-tallet at avle på egnens store og robuste hunde, der var udstyret med en fremragende lugtesans, og nåede på den måde frem til det, vi i dag kender som sankt bernhardshunden, der bl.a. er kendetegnet ved sin veludviklede lugtesans. Det er blandt andet i kraft af denne, at hunden i dag er førende, når det gælder redningsarbejde. Især i tegneserier er sankt bernardshunden ofte portrætteret med små tønder med brandy om halsen, som de fundne ofre, ifølge myten, kunne varme sig ved. Munkene afviser dog denne fortolkning.

.Bonusviden

Anders Ands kæledyr, Bolivar, er en sankt bernardshund. Det samme er hunden Cujo fra Peter Pan-filmene og Beethoven fra filmen af samme navn.

Størrelsesfacts: Hannerne er 70-90 cm. over skuldrene. Tæverne fem cm. kortere. Vægt: 50-90 kg. Farver: Hvid med mindre eller større rødbrune pletter.

 

 
Sankt bernhardshund
 
Væremåde

Der er to pelsvarianter: Den langhårede sankt bernhardshund er glat eller let bølget, den korthårede har en stivere, mere liggende hårstruktur. Begge skal dagligt børstes med kam eller børste.

Den kloge, godmodige Sankt bernhardshund er så elskelig og tålmodig som en bamse. Den er yderst loyal og i det hele taget ivrig efter at behage sine ejere. På grund af størrelsen er det dog vigtigt at sætte ind med opdragelse og socialisering, mens hunden stadig er i en håndterbar størrelse, da en uregerlig fuldvoksen nærmest er umulig at styre.

At racen kan blive endog meget stor, var hunden ”Benedictine” et eksempel på. Den vejede intet mindre end 162 kg! Racens normalvægt er dog et stykke under de 100 kg. Opdragelsen af racen skal som sagt ske tidligt på en venlig og rolig måde med masser af belønninger.
Sankt behardshunden har ikke noget stort løbebehov, men skal luftes regelmæssigt. Den holder af at være udenfor og kræver meget plads indendørs. Den kommer fint ud af det med børn og andre dyrearter.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution