Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Ruhåret hønsehund

Som en af de mest populære familie- og jagthunde, er ruhåret hønsehund ganske hyppig i det meste af Europa. Racen er resultatet af et avlsarbejdet der begyndte i 1800-tallet, hvor man ville skabe en ruhåret jagt/brugshund, der på en gang var psykisk stabil og udholdende. Det var lidt af et krydsningsarbejde, for racen består af det bedste fra tre forskellige arter: griffon korthals, Pudelpointer, deutsch stichelhaar og korthåret hønsehund. Men arbejdet bar frugt, for i den ruhårede hønsehund fik man en robust, ydedygtig jagthund, der udmærkede sig ved sin praktiske, vejrbestandige pels og fantastiske alsidighed på stort set alle områder.


Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannerne er mellem 61 og 68 cm. høje. Tæverne er fire cm. kortere. Vægten ligger mellem 27 og 32 kg. Farver: brun- eller sortskimlet med eller uden store pletter.

 

 
Ruhåret hønsehund
 
Væremåde

Pelsen på en ruhåret hønsehund skal være så hård som mulig uden at se forsømt ud. Dermed er den så godt som vandtæt, samtidig med at den beskytter hunden mod de skrammer, som ellers ville komme, når den skal forcere krat, buske og vildnis.  Pelsplejen er overkommelig: Pelsen bør børstes en gang om ugen og plukkes med hånden et par gange om året.

Der er flere gode grunde til at ruhåret hønsehund ligger højt placeret på de europæiske landes top-20. Det er en hund med et stort mentalt overskud, der både gør den egnet som jagt- og brugshund og som familiehund, hvis man imødekommer dens behov for fysisk og mental udfordring – ellers finder den selv en måde at lave disse udfordringer på, og det kan meget vel være nogle, ejeren ikke bifalder.

Ordet ”vandhund” er en passende beskrivelse af en ruhåret hønsehund, for den elsker simpelthen at boltre sig i det våde element. Selv i de koldeste vintermåneder kan den blive ved i meget lang tid, da dens pels er konstrueret som en tør- og våddragt, der gør, at hunden hverken bliver kold eller våd. Den ruhårede hønsehund elsker dog også at jage, specielt agerhøns og fasaner. Det er dog samtidig en fantastisk legekammerat, hvis man har øje for at de rette udfordringer.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution