Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Rottweiler

Historien om vor tids rottweiler går helt tilbage til Romertiden: De solide romerske hyrdehunde fulgte de romerske legioner over Alperne og havde to forskellige roller. Dels skulle den beskytte menneskene, dels drive kvæget fremad. I området omkring byen Rottweil mødtes de romerske hunde med de lokale hunde, og der opstod den blanding, som vi i dag kender som rottweileren, der viste sig at være meget brugbar for områdets slagtere, når det opkøbte kvæg skulle transporteres til slagtning i byen. Således blev rottweileren udelukkende opdrættet til arbejde og brugsformål, og således opstod i tidens løb en fremragende vogter- og drivhund, som også fandt anvendelse som trækhund. Racen udfyldte disse funktioner helt frem til jernbanens ankomst i det 19. århundrede, hvor den nærmest var ved at forsvinde.

.Bonusviden

Den mytologiske rottweiler har medvirket i en lang række film og tv-serier. Arnold Schwarzeneggers Conan -  barbareren, Lethal weapon 3, Alien 3 og den meget blodige hundeslagsmålsfilm Amores Perros.

Størrelsesfacts: Skulderhøjde for hanner 61 til 68 cm. Tæverne er fem cm. kortere. Vægten varierer mellem 42 og 50 kg. Farve: Sort med godt afgrænsede aftegninger af varm, rødbrun farve på kinder, næseparti, halsens underside, bryst og ben samt over øjnene og under haleroden.

 

 
Rottweiler
 
Væremåde

Men da man ved begyndelsen af det 20. århundrede søgte hunderacer til polititjeneste, fik rottweileren sin renæssance. Hunden viste sig at være fremragende som brugs- og tjenestehund og blev i 1910 officielt anerkendt som politihund og har siden været højt skattet for disse evner.

I modsætningen til den almindelige mening er en rottweiler som oftest en meget venlig hund. Den er lige så glad for familiens børn som så mange andre racer er det, lige så ivrig efter at behage og lige så hurtig, måske endda hurtigere, til at beherske nye opgaver, både som brugs- og familiehund. Alt dette kræver blot – og det er vigtigt at understrege – at hunden er i hænderne på en ansvarlig ejer, der har opdraget og socialiseret den ordentligt. I modsat fald kan rottweileren være til fare for sine omgivelser. Det er derfor meget vigtigt at sætte sig ind i hundens elementære behov og sørge for at den stimuleres korrekt. Dette er arbejdskrævende. Man skal være forberedt på rigelig med motion, tidlig socialisering, kærlig og kyndig opdragelse og et nært forhold til hunden. Så får man også en intelligent, lydig og ubetinget trofast hund, der er vagtsom, modig stærk og beskyttende.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution