Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Pomeranian / kleinspitz

De to tyske spidshunde – pomeranian og kleinspitz – er efterkommere af en af verdens ældste hundetyper og var i årtusinder udbredt over et stort område af Europa. På trods af deres begrænsede størrelse tjente de ofte som vagt- og gårdhunde og havde samtidig til opgave at fange mus og rotter.

Bonusviden

Mange berømtheder har haft en pomeranian i huset. Martin Luthers hunde er omtalt i flere af hans værker. Maleren Michelangelo havde en pomeranian, som tålmodigt sad på en satinpude, men hans malede. Fysikeren Isaac Newtons pomeranian havde en dårlig vane med at bide i hans manuskripter. Mozarts kaldte sin Pimperl, og Chopin komponerede ligefrem en vals (”Valse des Petitts Chiens”) til sin venindes pomeranian.

Størrelsesfacts: Pomeranian er den mindste af de to og er typisk 18-22 cm. høje med en vægt på 2-3 kg. Kleinspitz bliver 23-29 cm. høje og vejere mellem fem og  otte kg.

 

 
Pomeranian
 
Væremåde

De to racer var oprindeligt større, end vi kender dem i dag, hvor de med deres 20-30 cm. er nogle af de allermindste hunderacer. Der er primært størrelsen til forskel på de to racer, og man siger at pomeranianen er en lidt mere elegant og forfinet.

Både pomeranian og kleinspitz har en overdådig pels, som kræver omfattende pleje, hvis ikke den skal blive kedelig og filtret. Man bør bruge 10-15 minutter hver dag med børste og kam.

En pomeranian er nysgerrig, trofast, livlig, intelligent og selvsikker. Det samme gælder kleinspitz. Der er ofte noget udfordrende, vagtsomt og selvstændigt over racerne, og man skal derfor være konsekvent i sin opdragelse. Det er fx vigtigt at lære hunden, at den gerne må gø et par gange, når det ringer på døren, men at den ikke skal gøre det flere minutter i træk, som dens instinkt ellers lægger op til.

Begge racer har ikke brug for megen motion, selv om de sagtens kan holde til en længere tur i skoven uden at blive trætte. Man skal dog unde dem en masse leg.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution