Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Newfoundlænder

Den store newfoundlænder stammer – selvfølgelig – fra Newfoundland (ud for Canadas østkyst) og er formentlig fremavlet af indfødte hunde, der blev krydset med en sort, bjørnelignende hund, der kom til øen med vikingerne efter år 1100. Siden dengang har den været brugt til at hjælpe fiskerne med at trække tunge fiskenet i land og til mange andre praktiske gøremål. Det var englænderne, der sørgede for et målbevidst opdræt af hunden, og således englænderne der udarbejdede standarden, som har været uændret i mere end hundrede år.

Bonusviden

Den store engelske digter Lord Byron havde en newfoundland, som han bl.a. har skrevet digtet ”Epitaph to a Dog” til. Mange amerikanske præsidenter har haft en newfoundlænder, bl.a. Robert F. Kennedy, Ulysses S. Grant, Rutherford B. Hayes og James Buchanan.

Størrelsesfacts: Hanner er omkring 71 cm. høje. Tæver fem cm. kortere. Vægt: 54-68 kg. Den traditionelle pelsfarve er sort. Den skal være så ensartet som muligt, men en svag "solbrændt" nuance er tilladt.

 

 
Newfoundlænder
 
Væremåde

Den lange, tætte pels på en newfoundland kræver en del pleje. Den skal børstes jævnligt, helst dagligt, for at holde sig fri for filtrende hår, snavs og lopper. Store mængder snavs sætter sig under alle omstændigheder på en newfoundland. I fældningsperioden må man indstille sig på daglig støvsugning. Andre ulemper er dyrets tendens til at savle meget.

En newfoundlænder er virkelig en vandhund – der findes nok ingen større glæde for hunden end at svømme og tumle i vandkanten. Pelsen er som skabt til det, da den er vandkyende. Man fornemmer i det hele taget dens glæde ved den kolde, canadiske østkyst, for det skal helst ikke være alt for varmt. Det er samtidig en meget nysgerrig og social hund, der elsker at være sammen med familien.

Indimellem omtaler man denne sorte kæmpe som en ”nænsom gigant”, da den er overmåde hengiven, sød, blid og trofast over for dens ejere. This combined with his devotion and eagerness to please his owner make the Newfoundland the best of the giant breeds in the obedience ring.Den klarer sig da også altid fantastisk i konkurrencer, hvad enten det gælder lydighed eller sporing.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution