Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Mastiff

Navnet mastiff stammer sandsynligvis fra det angelsaksiske ord "masty", der betyder "kraftfuld" og ”mægtig”. Og det er lige, hvad denne skabning er. Indimellem omtales den som hundeverdens sværvægter, og vægten ligger da også på linje med en fuldvoksen mand. Mastiffen er en meget gammel engelsk race, som blev spredt til resten af Europa, da Romerne invaderede England. Romerne så et stort kamppotentiale i hunden og sendte den ind i de romerske kamparenaer, hvor den kæmpede mod løver, bjørne og gladiatorer. Siden blev den vældige mastiff meget udbredt i middelalderen. I Edward d. III's regeringstid (fra år 1327) var det ligefrem lov, at alle landsbyer skulle have et bestemt antal som vagthunde. I dag bruges hunden ligeledes som vagthund, men den er også en yndet familiehund for dem, der har plads i huset.

.Bonusviden

Zorba”, en enorm mastiff, er optaget i Guiness Rekordbog som den længeste og tungeste hund i verden. Racen medvirker i en lang række film pga. dens enorme fysik, bl.a. Sherlock Holmes, Transformers og The Sandlot.

Størrelsesfacts: Hannerne er mindst 76 cm. tæverne mindst 70 cm. Vægten ligger mellem 78 og 86 kg. Farver: Fawn i alle nuancer fra abrikos til mørkt grågul, evt. tigret. 

 
Mastiff
 
Væremåde
Jo større, jo bedre. Sådan er opskriften på en velavlet mastiff. Dog er det vigtigt, at knoglerne følger med i tyngden, forstået på den måde, at en mindre, tung hund er at foretrække frem for en højere og lettere. Hovedet skal virke firkantet og massivt, set fra alle vinkler, og bredde er i det hele taget vigtigt for denne race: Kroppen skal være massiv, bred, lang og kraftfuld – anbragt på bredtstillede ben. På den måde får mastiffen noget majestætisk og værdigt over sig. Underligt nok er det ikke en særligt udholdende hund. Men i kortere perioder kan den demonstrere en fantastisk råstyrke.

Alle disse kraftfulde tillægsord afspejles til dels i den mentale side af en mastiff. Den er rolig, behersket, kompetent og beslutsom. Den overreagerer sjældent, da den oftest i nye situationer vil forholde sig roligt og afventende, mens den vurderer, hvad den skal gøre. Således skal der meget til at bringe denne store hund ud af sin ro og balance. Ligeledes er mastiffen en meget godmodig hund – aggressivitet er helt fremmed for den. Tilsammen gør dette mastiffen til en ideel familiehund. I opdragelsen er det vigtigt at tage højde for hundens natur og hverken presse eller pace den unødigt. Det skal ske på en kærlig, beslutsom og konsekvent måde.
 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution