Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Langhåret hønsehund

Flere racer er forenet i en langhåret hønsehund, der således er en krydsning mellem fugle- og hønsehunde, vandhunde og støvere. Dette har givet hunden dens store alsidighed. Racen har rødder tilbage til middelalderen. Kobberstik fra 15-tallets "falkonerhunde" viser i hvert fald mange identiske træk i forhold til nutidens langhårede hønsehund, der har været renavlet i mere end 100 år, og som i dag bruges som jagt- og familiehund.

.BonusvidenStørrelsesfacts: Hannerne har et idealmål på mellem 63 og 66 cm, tævernes er tre cm. kortere. Vægten ligger omkring 30 kg. Racen findes i flere farvevarianter: Ensfarvet brun, brun med hvide eller skimlede aftegninger, Mørk skimmel, Lys skimmel.

 

 
Langhåret hønsehund
 
Væremåde

Den glatte, let bølgende pels på en langhåret hønsehund er overkommelig at holde, idet man blot skal børste den grundigt en gang om ugen.

Af temperament er en langhåret hønsehund ligevægtig, rolig, behersket og hengiven over for familiens børn og voksne. Den er meget lærenem og -villig, og derfor er opdragelsen sjældent et problem, hvis man vel at mærke starter tidligt og er gennemgående konsekvent og venlig – ikke hård. Folk uden hundeerfaring kan godt begynde her. De bør dog huske på, at hunden har flere hundrede års jagtinstinkter i sig, som den dagligt skal have afløb for i form af fysisk og mental træning. Hunden elsker at svømme og løbe og kan holde sig kørende i timevis, da det er en kraftig og muskuløs race. Man kan dog sagtens holde hunden indendørs, hvor den nok skal sørge for at passe på ejendelene.

Som jagthund er langhåret hønsehund fortrinlig: den er sporsikker, apporterer gerne og tager afstand. Således egner den sig til de fleste af jagtens discipliner. Racen er da også specielt populær blandt jægere, der værdsætter dens mange kvaliteter. Langhårens intelligens gør den til fin jagtkammerat. Dens næse, apporteringslyst og sporvilje er udover det almindelige. Og den klarer sig da også fremragende i sporingskonkurrencer.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution