Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Kleiner münsterländer

Som navnet antyder kommer Kleiner münsterländer fra Tyskland. Og som navnet også antyder har den en større artsfælle, der går under navnet grosser münsterländer. Hunden har sit navn fra området omkring Münster nær grænsen til Holland, hvor den var udbredt som jagt-, vagt- og gårdhund. Som mange andre af stående jagthunderacer går dens aner sandsynligvis tilbage til det 13. og 14. århundredes vagtel- og spaniellignende hunde (de såkaldte fuglehunde). Malerier af middelalderens tyske, italienske og hollandske kunstnere viser hunde, hvis lighed med racen i dag er umiskendelig. Racen var lige ved at uddø i det 19. århundrede, men blev i kraft af et omfattende avls- og oplysningsarbejde en ganske udbredt jagthund, der prises fritidsjægere for dens allround-egenskaber.

.Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannerne ligger mellem 50 og 58 cm. tæverne er et par cm. kortere. Vægten svinger mellem 16 og 22 kg. Farver hvid med brune partier eller brunskimlet

 

 
Kleiner münsterländer
 
Væremåde

Den middellange, næsten silkeglatte pels på en Kleiner münsterländer skal børstes grundigt et par gange om ugen. Gør man dette, fælder hunden ikke særlig meget.

Den ubeslutsomme, hårde og inkonsekvente ejer af en kleiner münsterländer vil givetvis få problemer i form af en hund, der er svær at kontrollere, og som konstant stikker af, når den får færten af vildt, ikke mindst fugle, som altid har været dens primære mål på jagten. Hvis man omvendt er blid, konsekvent og tålmodig i opdragelsen kan man nå langt, for hunden er intelligent og lærenem. Den er tilmed en fremragende familiehund med et ligevægtigt og stabilt væsen. Over for mennesker er den opmærksom og venlig, har gode sociale egenskaber og er god til at samarbejde.

Man må forberede sig på del træning og motion, hvis man anskaffer en kleiner münsterländer, for nok er hunden social, men den kan ikke holde ud at ligge foran brændeovnen hele dagen. Man må ud på nogle lange traveture samt give den forskellige mentale opgaver (fx sporing og lydighed). Hvis man ikke kan gå på jagt med den med jævne mellemrum, er det i sagens natur afgørende.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution