Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Islandsk fårehund

Selv om navnet indikerer, at islandsk fårehund kommer fra Island, har denne urnordiske spidshunderace faktisk været kendt i Norden siden jægerstenalderen. Således ligner racen nogle af de hunde, man har fundet i grave i Danmark og Sverige fra omkring 8000 f.Kr. Hunden kom til Island med de nordiske vikingers bosættelser på øen omkring år 900 og tjente på det tidspunkt som jagthund. Men da der ikke var meget vildt på øen, blev den hurtigt omskolet til hyrde- og gårdhund. Islands vildsomme egne gjorde hunden uundværlig, når de fritgående dyr skulle drives sammen. Racen var lige ved at blive udryddet i slutningen af det 19. århundrede, da pest og hundesyg hærgede hele øen, men vha. kontrol og fremavlning kom den atter på benene igen.

.Bonusviden

Størrelsesfacts: Hannerne bliver typisk 46 cm. høje, tæverne 42 cm. Vægten svinger mellem 9 og 14 kg. En række farver er tilladte, men en grundfarve skal dominere. Den kan være cremefarvet til rødbrun, grå eller sort. Pelsen skal børstes igennem ca. en gang om ugen.

 

 
Islandsk fårehund
 
Væremåde


Når det kommer til pels, er der to varianter af islandsk fårehund: Den korthårede og den langhårede. Begge har en tæt og vandafvisende yderpels, som skal børstes grundigt en gang om ugen. Pelsen skal have godt med underuld, så hunden kan holde sig varm og tør under alle vejrforhold. Man må indstille sig på, at hunden fælder meget i de halvårlige overgangsperioder.

Ligesom andre hyrdehund er islandsk fårehund intelligent, selvstændig og energisk, men den har ikke de samme jagtinstinkter som de traditionelle hyrdehunden. Fårehunden er glad og livlig og hilser på de fleste. Den knytter sig tæt til familien og er meget social.

Det høje energiniveau betyder, at islandsk fårehund skal have masser af motion og træning, både fysisk og mentalt. Det er ikke en hund for magelige familier, for man må være indstillet på lange trave- og løbeture, hvis man vil have en afbalanceret hund. Samtidig er det vigtigt, at hunden får lov til at bruge sit hoved. Agility er velegnet, da det kombinerer de fysiske og de mentale opgaver og kan fungere som erstatning for racens oprindelige hyrdehunde-instinkter. Den islandske fårehund er lærenem og -villig, og man bør være konsekvent og venlig i træningen med jævnlige godbidder.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution