Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Irsk Setter

Oprindelseslandet ligger i navnet irsk setter. Hunden blev vældig populær i Irland i det 1800-tallet, da de blev trænet til at finde vildt til jægeren. Det gjorde de så godt, at de startede en egentlig eksport til resten af Europa og USA. Stamtavlen kan i virkeligheden føres helt tilbage til 1200-tallet, hvor setterracerne opstod ved målrettet avl på spaniels, der ankom til Wales med de keltiske folkeslag. Omkring år 1500 kender man til hunde, der stort set har de samme egenskaber og udseende som nutidens standard.


Bonusviden

To amerikanske præsidenter, Nixon og Truman, har haft en irsk setter.

Størrelsesfacts: hannerne svinger mellem 58 og 67 cm. hunnerne mellem 55 og 62 cm. vægten varierer mellem 20 og 30 kilo. Farver: ensfarvet varm kastanjerød eller hvid med røde aftegninger.

 

 
Irsk Setter
 
Væremåde

Man skelner mellem to former for risk setter, en rød og en hvid setter. Den røde er i dag den suverænt mest udbredte, selv om den var forholdsvis sjælden i begyndelsen. Pelsen på begge farvevarianter er relativt lang og fladtliggende og bør være så glat som muligt. Plejen består af en halvårlig trimning og en regelmæssig børstning så de overflødige hår forsvinder. Hvis den skal udstilles skal den have omfattende pelspleje. 

Selv om en irsk setter både er egnet som familie- og jagthund, er mange efterhånden kommet til at betragte den som en ren familiehund. Hovedorganisationen Irish Kennel Club har dog sikret sig, at der stilles store krav til racen om at bestå strenge markprøver, så det ikke bare er en sød og smuk hjemmehund. Men den har vist sig at kunne bestå disse prøver uden problemer, for den er både stærk, intelligent og lærevillig. Hunden er i det hele taget meget social i sit væsen. Den knytter sig stærkt til sin familie og har det generelt godt med fremmede og andre hunde.

Selv om en irsk setter stadig har jagthundens energiske væsen i sig, er den god til at tilpasse sig livet med mennesker. Den er munter, kærlig, aktiv og legelysten. Man må indstille sig på en del motion. Lange traveture, løb ved siden af cyklen eller udfordringer af fysisk og mental karakter er godt. I opdragelsen bør man tage højde for jagtinstinktet, som skal tæmmes, så hunden ikke pludselig stikker af, når den – i kraft af sin gode lugtesans – får færden af noget vildt.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution