Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hyrdehunde og kvæghunde

De første menneskers føde bestod af kød (fra jagt) og spiselige frugter (fra indsamling). Udbyttet var dog sparsomt, tilfældigt og svingende. Og man begyndte således langsomt at sætte produktionen af fødevarer i system ved at dyrke jorden og samle forskellige dyr omkring sig: får, geder, køer osv. I den forbindelse blev hyrdehunde vigtige. For dels kunne de sørge for, at der ikke kom uønskede gæster på markerne, dels kunne de holde styr på dyrene, så de ikke bevægede sig væk fra de ønskede områder.

 

Bonusviden

 

Hyrdehunde er forholdsvis store hunde og svinger for de flestes vedkommende mellem 50 og 70 centimeters højde. Vægten ligger primært mellem 20 og 50 kilo.

 
Beauceron
 
Væremåde

De overordentligt intelligente hyrdehunde viste sig nemlig egnede til disse formål, for de var både lærenemme, trofaste, energiske og arbejdsomme. Samtidig havde de en indgroet skepsis over for fremmede (både mennesker og dyr) og kunne på den måde forsvare flokken mod uønskede gæster, hvad enten de havde fire eller to ben.

Mange af fortidens egenskaber er stadig til stede i vor tids hyrdehunde, hvorfor de gør sig utroligt godt til konkurrencer (i kraft af deres snilde) og som familiehunde (i kraft af deres trofasthed). Selv om der er forskel på racerne, er der en række gennemgående træk. De er trofaste, arbejdsomme, kyndige, samarbejdsvillige og ikke mindst aktive. Mange af racerne er i stand til at arbejde i timevis, og det kan have en decideret negativ effekt på hunden, hvis ikke den får lov til at komme af med sit krudt.

Man må derfor være forberedt på at holde hyrdehunde beskæftiget – såvel fysisk som mentalt – ved at give dem rigeligt med motion, masser af udfordringer og en god portion leg. Der kan godt være noget egensindigt over hundene, og det er derfor vigtigt at sørge for en ordentlig opdragelse fra start af, da en række uvaner ellers vil vise sig. Samtidig er det vigtig at vælge en frimodig og velpræget hvalp, da det i sagens natur er de grundlæggende egenskaber, som man kan ”arbejde videre med”.

 
 
Hunde
 
 
  Terriere
Border terriere
Bull terrier
Cesky terrier
Irsk terrier
Lakeland terrier
Norfolk terrier
Skotsk terrier
Skye terrier
West highland white
Yorkshire
   
  Hyrdehunde
Australian shepherd
Bearded collie
Beauceron
Border collie
Hollandsk hyrdehund
Langhåret collie
Old english sheepdog
Schæferhund
Shetland sheepdog
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution