Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hundefoder

Markedet for hundefoder er stort og broget og derfor svært at gennemskue. Såvel pris som indhold svinger meget, så det er værd at se sig for, når man står i supermarkedet eller hos dyrehandleren. Mange er da også i tvivl, om de kan nøjes med de langt billigere produkter, som man typisk finder i supermarkedet i forhold til dyrehandlerens eller dyrlægens produkter, som er markant dyrere.

 

Bonusviden

 

Tørfoder er den mest populære form for hundefoder herhjemme. Det er ganske nemt at have med at gøre og indeholder det meste af de ting, som din hund har brug for. Der findes en lang række forskellige smagsvarianter, så det skulle være muligt at finde noget, som din hund labber i sig. Det vigtigste er at holde øje med, om hunden trives med det foder, som man serverer.

 

 
Hundefoder
 
Væremåde

Forbrugerrådet og Dyrenes Beskyttelse udførte i 2004 en omfattende test af markedet for hundefoder og fandt frem til, at de billigste varianter var lige så gode som de dyreste, selv om disse var op til fem gange så dyre. Konklusionen var klar: Har man en voksen, rask og rørig hund, lever den lige så sundt og godt, hvis man serverer de billigste produkter som dem i luksusklassen. Undersøgelsen omfattede foder, der var beregnet på at dække hundens samlede ernæringsbehov og de fleste foderprodukter lever dog op til de gængse anbefalinger.

Omvendt siger de dyrere producenter af hundefoder, at de billige mærker kun lever op til minimumskravene, men at hundene kan få det meget bedre, hvis man tyr til de dyrere.

Når man vælger hundefoder, skal man blandt andet kigge på indholdet af protein, fedt og kulhydrater samt kalcium, fosfor og vigtige aminosyrer og fedtsyrer, som alle er afgørende for hundens trivsel, energi og sundhed. Fedtprocenten, som er hundens primære energikilde bør for eksempel ligge omkring 38 procent. Samtidig skal man huske på, at nutidens største helbredsproblem for hunde er overvægt, da hundene ligesom vi mennesker har et langt mere stillestående liv end tidligere. Det er dog ikke kosten, man skal lægge om, men mængden af denne, for hverken hund eller ejer er tjent med en tyk hund. Sagt kort: server nogle mindre portioner.

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution