Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Hundeadfærd

Når hunden gør, graver, bider, apporterer og løber væk, taler man om hundeadfærd. Det er noget, som er indgroet i alle hunde, men som den rette opdragelse i et vist omfang kan lægge låg på. Der er to vigtige regler, når det kommer til afretning af hundenes adfærd: Man skal starte så tidligt som muligt. Og man skal tænke i positive baner. Hvalpen har nemlig lettere ved at lære ved hjælp af motivation end ved hjælp af straf og forbud. Det er derfor mindst lige så vigtigt at belønne korrekt adfærd, som at sige ”NEJ”. Så selv om det kan være svært at sige nej, når en lille, charmerende hvalp hopper op ad gæsterne bukseben, er det vigtigt at være konsekvent lige fra begyndelsen.

.Bonusviden

Man kan selv gøre meget for at nå frem til den ønskelige hundeadfærd. Men man bør også overveje at tage hvalpen med på et af de utallige kurser, som afholdes landet over. Her kan man lære nogle af de grundlæggende ting for ordentlig hundeopdragelse og således undgå de værste faldgrubber.

 

 

 
Alaskan Malamute
 
Væremåde

Ordentlig hundeadfærd handler om helt grundlæggende ting, der altså skal læres så tidligt som muligt. Hunden skal hilse uden at springe op, den skal ikke bide og heller ikke gø på en voldsom og generende måde. Den skal følge med, når man går tur med den, og så skal den lære at holde sig. Hundeeksperterne har et motto, som det er klogt at lægge sig bag øret: Gode vaner giver gode venner.

Der er mange, som aldrig får afrettet hunden ordentligt, og hvor problemerne efterhånden bliver så store, at det ikke kun er gæsterne, der ser problemerne. Det kan være vanskelligheder ved at styre hunden, ødelæggelse af hjemmet eller stærke aggressioner over for fremmede dyr og mennesker. En sådan hundeadfærd er trist. Årsagen ligger enten i manglende prægning, mangelfuld socialisering, voldsomme oplevelser eller forkert omgang med hunden i det daglige. Her kan man overveje at konsultere en af de efterhånden mange hundepsykologer, der har stor erfaring med den slags hårdknuder

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution