Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Grand danois

Den store, danske hund, Grand danois, er med sine mindst 80 cm. en af de største hunderacer overhovedet. Racen betragtes over det meste af verden som dansk. Den har været kendt helt tilbage til vikingetiden, hvor den blev nævnt som krigshund. Senere har den været brugt til jagt på storvildt, mens den i dag anvendes som selskabshund samt vagt- og forsvarshund. Tyskland har dog også forsøgt at tage æren af den store hund og betegner den således Deutsche Dogge (tysk hund). Franskmændene har fulgt denne linje og kalder racen Dogue d'Allemagne. Men i de fleste andre lande, holder man fast på de danske rødder, fx i de engelsktalende lande, hvor den går under navnet ”Great Dane”.

Bonusviden

Racen medvirker i en lang række film, bøger og kulturprodukter pga. dens karakteristisk udseende: Scooby-Doo, Batman Beyond og Leoparden er blot nogle af de mange film, hvor grand danoisen spiller en mere eller mindre central rolle.

Størrelse: Hannerne er mindst 80 cm.. Tæverne 8 cm. kortere. Vægt: 46-54 kg. Farver: Gul, sort-hvid-broget samt sort eller blå.

 

 
Grand danois
 
Væremåde

Den korte, glatte pels på en grand danois kræver ikke megen pleje. Man skal være opmærksom på, at hunden vokser meget hurtigt i de første måneder og sørge for at den ligger blødt, så den ikke får liggesår, samtidig med at man heller ikke i vækstperioden skal presse den unødigt.

På trods af dens højde og drøjde er en grand danois kendt for sit elskelige væsen. Englænderne omtaler den som ”the gentle giant” – den milde gigant. Børn har stor glæde af hundens rolige, intelligente og hengivne facon. Den er meget trofast over for sin ejer og er en fremragende vagthund, selv om den ikke giver meget halse. Således siger man, at en tyv måske nok kan komme ind i et hus, hvor racen hersker, men han kommer ikke ud igen.

En grand danois skal opdrages kærligt og konsekvent. Man må ikke tale hårdt til den, men skal både i stemme og kropsholdning være følsom, venlig og bestemt. Hundens størrelse gør, at den skal have rigeligt med plads omkring sig. Det er ikke nogen byhund.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution