Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Gårdhunde og vagthunde

Da menneskene begyndte at bosætte sig i enten permanente eller midlertidige bebyggelser, opstod behovet for vagthunde, der kunne beskytte og forsvare ejeren såvel som hans hjem, dyr og værdier. Således kan datidens gård- og vagthunde sammenlignes med nutidens elektriske alarmer. Beskyttelsen mod røvere, rovdyr, rotter og andre uønskede gæster skete i kraft af hundenes veludviklede sanser (syn, hørelse og lugtsans) og mod, så de kunne advare ejeren, når der var fare på færde.
Gruppen af gård- og vagthunde spænder vidt og er delt ind i fire overordnede kategorier: scnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde, som alle er kendetegnet ved at være årvågne, modige, vagtsomme, trofaste og selvsikre.

Bonusviden

Sennenhunde fulgte med de romerske legioner over alperne og videre op i Mellemeuropa, hvor de blev krydset med de lokale racer og udviklede sig i vidt forskellig retning. Racen kan være noget reserverede, hvad man kan modvirke ved en en tidlig socialisering og en altid kærlig opdragelse.

 
Engelsk bulldog
 
Væremåde

Snauzere og pinschere kan beskrives som klassiske gårdhunde, der havde et komfortabelt liv sammenlignet med andre af datidens hunderacer. De levede i staldene og fik rigeligt at spise og havde masser af kontakt med gårdens dyr og mennesker. Som ”betaling” for disse goder skulle de holde rotter, mus og småkravl fra døren og advare ejeren mod fremmede, ubudne gæster. Størrelsen og udseendet varierer meget, men fælles for disse racer er, at de er hurtige, smidige og adrætte.

De er på en gang selvstændige og sam-arbejdsvillige, energiske og vagtsomme.
Molosser-racen, der også kaldes dogger, kan føres tilbage til det gamle babylon, hvor de kom til Rom som vagt- og kamphunde. Det er store, stærke, meget kraftfulde hunde, som alene i kraft af deres udseende giver respekt. Molosseren har udviklet sig i mange forskellige retninger, både hvad angår udseende, adfærd og opgaver. Nogle blev beskyttere, andre blev træk- og lastdyr, og atter andre blev i stand til at fungere som jagtdyr.  Nogle molossere er beslutsomme, stærke og egensindige, hvorfor konsekvent opdragelse er et must. Andre er rare og vennesæle bamser, som fx sankt bernhardshunden.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution