Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Familiehund

Når man skal finde den helt rigtige familiehund, er der mange ting, man skal overveje og sætte sig ind i. Man skal fx overveje, hvor meget plads man har (og huske på at hunden bliver meget større, når den er fuldvoksen). Hvor meget tid har man til pasning og pleje? Elsker man et aktivt udendørs liv med traveture i skoven, eller vil man i virkeligheden foretrække en hurtig tur i kvarteret? Ud fra sådanne spørgsmål kan man langsomt indkredse den type hund, der passer til ens behov. Her bør man også undersøge, hvordan racen generelt har det med børn. Der findes nemlig racer, som man decideret fraråder til småbørnsfamilier.

 

Bonusviden

Andre populære familiehunde er schæferhund, golden retriever, ruhåret hønsehund, ruhåret gravhund, cairn terrier, west highland white terrier, cockerspaniel og flat-coated retriever.

 

 
Labrador Retriever
 
Væremåde

Anskaffelsen af en familiehund er altså ikke en pludselig beslutning, som man klarer lørdag eftermiddag, men et velovervejet valg, der kommer til at påvirke hverdagen de næste 10-15 år. Man skal først og fremmest være realistisk og ikke lade sig forblinde af en nok så dejlig hvalp – for hvis ikke racen passer sammen med familiens vaner, er fremtidige problemer næsten selvskrevne.

Der findes ingen fast definition på, hvad der kendetegner en god familiehund. Nogle familier foretrækker en stor, aktiv og energisk hund. Andre vil hellere have en lille, nuttet hyggehund, som de kan sidde med i sofaen. Generelt kan man dog sige, at hunden skal være glad, omgængelig, lydig, socialiseret og trofast. Det er dog ikke kun racen, der bestemmer egenskaber og væremåde. For som ejer kan man gøre meget ved den rette prægning af hunden. Når en hund kender reglerne i huset, bliver den automatisk tryggere og gladere. Man må derfor fra start sætte en stopper for unoderne og på en positiv måde vise den de rette manerer.

Labrador retriever er et godt eksempel på en familiehund – og den har da også mange af de netop nævnte egenskaber. Retrieveren er kendt som en venlig, harmonisk, tålmodig og samarbejdsvillig hund, der både er lydig, omgængelig og trofast. Måske er det en af forklaringerne på, at retrieveren så længe har toppet listen over de mest populære hunde.

 

 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution