Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Engelsk bulldog

I forhold til en oprindelig engelsk bulldog har nutidens et helt andet temperament. Racen nedstammer fra en gammel babylonisk race, mastiff, men dens udvikling fandt sted i Storbritannien. Navnet bulldog, som er af middelalderlig oprindelse, er ikke kun forbundet med hundens robuste udseende, men også med de kampe, som den kæmpede mod tyre i arenaen i datidens folkeforlystelser, før denne praksis blev forbudt i det nittende århundrede. I dag bruges hunden næsten udelukkende som familie- og selskabshund. Den fine, glatte pels er let at pleje med kam og børste. .Bonusviden

På grund af sin stædighed, oprindelse og karakteristiske udseende, er hunden i dag et symbol på Storbritannien og en populær maskot for utallige amerikanske universiteter og gymnasier i USA.

Størrelsesfacts: Hannerne er omkring 40 cm. høje. Tæverne fem cm. kortere. Vægt: 22-25 kg. Farver: Forskellige røde nuancer med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

 

 
Engelsk bulldog
 
Væremåde
Selv om en engelsk bulldog umiddelbart kan være noget truende i sit udseende, er det en mild, hengiven og charmerende hunderace. Udseendet har dog altid haft en vis afskrækkende effekt på uønskede gæster. Og man fornemmer fortidens aggressioner i hunden, når den tirres og provokeres. Den lille tætte skabning beskrives som kærlig og hengiven på den ene side og som ved- og udholdende på den anden side. Alene pga. størrelsen er en engelsk bulldog ideel som børnehund. Den er lille i statur med et bredt, kompakt og massivt hoved.Øjnene er meget runde, langt fra hinanden og meget mørke.

Det er ikke svært at opdrage en engelsk bulldog. Den er positivt stemt over for anvisninger, hvis de gives på en venligt og bestemt måde. Hunden må absolut ikke behandles på en hård og ubarmhjertig måde, men må omvendt heller ikke få lov til at styre tingene selv. Dens beskedne, nærmest firskårne ben betyder, at det ikke er motionshund. Et par daglige ture i spadseretempo er nok til at tilfredsstille racen. Til gengæld er det vigtigt at prioritere den sociale omgang med hunden.
 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution