Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Drivende jagthunde

Det var med jagten, at de drivende jagthunde blev knyttet til menneskene: Først opsporede de vildtet, så forfulgte de det og endelig sørgede de for at hente det, når menneskene havde affyret de dræbende skud. Derfor er det ikke for mig at sige, at de har været mennesket til stor gavn og glæde, og at de har været uvurderlige som hjælpere.

Grunden til, at det hedder drivende jagthunde er, at de driver vildtet frem ved at benytte en effektivt, teamorienteret jagtteknik, der på mange måder svarer til ulvenes: Når en hund i flokken får færten af vildt, går hele flokken ind i jagten, der bliver ved og ved til vildtet nærmest segner af træthed. Så kommer jægerne og går det lette arbejde … bang, bang. Og dyret er nedlagt.
.

Bonusviden

De fleste drivende hunde er dejlige og godmodige, selv om jagtinstinktet stadig sidder i dem som en knap, der pludselig aktiveres, fordi de under en rolig gåtur får færten af noget vildt. I så fald ryger al opdragelse over bord, og hunden stormer af sted. Derfor bør man holde hundene i snor.

 

 
Dalmatiner
 
Væremåde

De drivende jagthunde går også under navnet støvere, fordi de i kraft af deres veludviklede sanser (lugtesansen især) er i stand til at støve vildtet op. Man skelner mellem højbenede og lavbenede støvere, som er fremavlet alt efter, hvilke opgaver de skulle løse og i hvilket klima og terræn det skulle ske i.

De højbenede støvere er i kraft af deres hurtighed i stand til at afsøge store arealer i flok. Hurtigheden gjorde dem også egnede som jagthunde, da man i slutningen af det 18. århundrede begyndte at jagte til heste, for i modsætning til de lavbenede støvere, kunne de højbenede følge med hestene. Det er ikke lige sådan at forvandle en højbenet støver til en familie- og hushund, da jagtinstinktet og behovet for at bevæge sig er dybt forankret i hundene. Undtagelsen for dette mønster er beaglen og dalmatineren.

De lavbenede støvere har en anden teknik, da de ikke er i stand til at løbe hurtigt nok til at kunne trætte vildtet (som simpelthen løber fra dem). Derfor afsøger de terrænet enkelt- eller parvis. Når de så får færten af en ræv, en hare eller noget råvildt, gør de så højt at jægeren kan høre dem. Derpå driver de vildtet foran sig, indtil jægerne kan komme på skudhold. Flere af de lavbenede støvere har snildt kunne omstille sig til det roligere liv som familiehund. Det gælder gravhundene og basset-racerne.

 

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution