Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Dobermann

Som den eneste race fra oprindelseslandet Tyskland er dobermann opkaldt efter sin alvsmæssige ophavsmand: Karl Friedrich Louis Dobermann (1834 - 1894). Han var som hundefanger autoriseret til at fange omstrejfende hunde, og det var ud fra disse, at han i 1870'erne startede sit opdræt med særlig vægt på mod, skarphed, hurtig reaktionsevne og selvsikkerhed. Dette opnåede han ved at krydse de såkaldte "slagterhunde" (en tidlig rottweiler-type) med pinscher-racen. Derfor bliver hunden ofte benævnt "dobermann pinscher". Den er meget egnet som vagt- og forsvarshund, selv om man ikke skal overdrive disse brugs-egenskaber. For den er lige så meget en venlig, fredsommelig og familiær hund, der er hengiven og trofast over for sin familie.

.Bonusviden

Hunden Blade fra Batman-tegneserien var en dobermann. Det samme var skurkens to hunde i James Bond-filmen Moonraker.

Størrelsesfacts: Hannerne har en skulderhøjde på 68-72 cm. Tæverne er 4-5 cm. kortere. Vægt: 32-45 kilo. Farver: Sort eller brun med rustrøde aftegninger.

 

 
Dobermann
 
Væremåde

Pelsen på en dobermann er glat, kort, smidig, forholdsvis hård i det – og kræver derfor ikke særligt meget opmærksomhed. Farverne er ofte sorte med rødbrunt eller brune aftegninger.

Den kloge og aktive dobermann knytter sig tæt sin ejer. Racen er energisk og livlig og velegnet til den aktive familie. Man skal dog være tålmodig i opdragelsen, da hundens energiniveau er højt. For selv om den er samarbejdsvillig og lærenem, er den også arbejdskrævende. Man skal være konsekvent, men venlig (aldrig hård og straffende) i sit kropssprog og i sin stemmeføring. Derfor anbefaler man at holde sig fra dobermannen, hvis ikke man har erfaring med andre hunde.

Racen kan godt blive neurotisk, frygtsom og bidsk, hvis ikke den får den rigtige opdragelse. Det kan være en af grundene til at hunden har ry for at være meget aggressiv, hvad den som nævnt kun er, når man har præget den forkert.
Da en dobermann er energisk og udholdende, er man nødt til at bruge meget tid på træning, leg og motion, da den ellers kan få nogle af ovenstående skavanker. Hvis man behandler den efter forskriften får man en smuk, lydig og harmonisk hund, der klarer sig fremragende som brugshund.

 
 
Hunde
 
 
  Gårdhunde
Affenpinscher
Boxer
Dobermann
Engelsk bulldog
Grand danois
Mastiff
Newfoundlænder
Rottweiler
Sankt bernhardshund
Snauzer
   
  Spidshunde
Alaskan malamute
Chow chow
Grønlandshund
Islandsk fårehund
Keeshond
Mittelspitz
Pomerian kleinspitz
Shiba
Sibirian husky
Spidshunde generelt
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution