Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Dalmatiner

Man er aldrig i tvivl om racen, når man står foran en dalmatiner. Den karakteristiske, polkaprikkede pels ligner ingen andens. Hunden er opkaldt efter provinsen Dalmatien i det tidligere Jugoslavien, men dens oprindelse er sløret og omgivet af myter. Det skulle dog være sikkert, at det var sigøjnerne, som oprindeligt bragte den til Europa fra Nordindien omkring 1300-tallet. Sigøjnerne brugte hundene til alt muligt, men mest som støvere og til fuglejagt. I 1800-tallet var racen populær blandt kuske. Således var ingen hesteekvipage i Frankrig eller England komplet uden et par dalmatinere, der travede ved siden af hestene og sørgede for at skræmme eventuelle landevejsrøvere væk. I dag er dalmatineren udelukkende selskabshund.

.Bonusviden

Dalmatineren oplevede en stigning i populariteten, da bogen 101 dalmatinere udkom i 1956. Stigningen blev endnu mere tydelig, da Disney omsatte bogen til det store lærred i 1961 og ved nyindspilningen i 1996.
Størrelsesfacts: Skulderhøjden for hanhunde ligger mellem 55 og 61 cm. og mellem 50 og 58 cm. for tæver. Vægten svinger mellem 25 og 35 kg. Farve: Helt hvid med sorte eller brune veldefinerede pletter.

 

 
Dalmatiner
 
Væremåde

Den korte, hårde pels på en dalmatiner fælder meget lidt og er ganske let at holde. Pelsen giver ikke megen beskyttelse, men omvendt er hunden ikke kuldskær.

En dalmatiner er typisk energisk, glad for mennesker (også børn) og meget loyal, selv om den kræver disciplin. Racen er lærenem og samarbejdsvillig, hvis man holder fast i en venlig og konsekvent opdragelse, hvor man på den ene side roser rigeligt og den anden side holder fast i sine anvisninger.

Motion er et must for en dalmatiner, der kan blive ved i timevis. Uden den krævede motion kan den nemt komme til at kede sig og blive destruktiv – især når den er hvalpe og unghund. Desuden er hunden ganske intelligent og har behov for fortsat stimulation og udfordringer, da den ellers godt kan finde på at opfinde sine egne ”udfordringer”, som ikke altid falder i god jord hos ejeren. . Hunden er glad for at løbe ved siden af cyklen, og elsker i det hele taget at bevæge sig og være sammen med sin ejer. Leg af enhver slags er også noget, hunden sætter pris på.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution