Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Breton

Det er ikke så underligt at den smukke breton i dag er kendt for sin dygtige jagtegenskaber. Igennem flere århundrede har den nemlig forceret det barske og svært gennemtrængelige terræn i Bretagne, hvor der er masser af krat, hede og sumpområder. Hunden blev brugt til al slags jagt, men var og er især fremragende til jagt på snepper, som der i Bretagne findes tusindvis af på træk. Hunden er formentlig en af de ældste racer af spanieltypen. Således er der beretninger tilbage til romertiden (omkring år 150 før vor tidsregning), hvor man begejstret talte om bretonernes hunde, der blandt andet udmærkede ved deres fine, veludviklede lugtesans.

.Bonusviden

Hannerne har en skulderhøjde på mellem 48 og 52 cm. hunnerne er et par cm. kortere. Vægten ligger mellem 13 og 15 kilo. Farver: Hvid og orange, hvid og brun, hvid og sort eller skimlet.

 

 
Breton
 
Væremåde

Pelsen på en breton består af glat eller ganske let bølget fint får. Den er nem at holde, da en gennembørstning en gang imellem er tilstrækkelig til at fjerne snavs og løse hår.

En breton er livlig, intelligent og meget social. Nogle siger, at hundens hovedinteresse er fugle (jagtinstinktet) og mennesker (det sociale). Hvis man tilgodeser dens behov for masser af motion og beskæftigelse, kan den tilpasse sig ethvert miljø. Den er let at opdrage, fordi den både er lærenem, lydig og kvik, men man skal holde sig fra hårdhændet behandling (både fysisk og verbalt), da den samtidig er meget følsom.

Hvis man anskaffer en breton uden at være jagtinteresseret, er det vigtigt at huske på, at hunden på andre måder får trænet sine jagtinstinkter, da de ellers kan udvikle sig til unoder. Den er ikke tilfreds med et par hurtige gåture rundt i nabolaget, men kræver et aktivt udendørs liv med masser af luft, motion og opgaver. Lange traveture eller løb ved siden af cyklen er et must, samtidig med at man skal give hunden forskellige opgaver. Den elsker at apportere og at svømme.

 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution