Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Beagle

Den ældgamle beagle kan spores tilbage til det 5. århundrede før vor tidsregning. Således har den græske historiker Xenofon (431-355 f.v.t.) skrevet om en jagthund, der i store træk minder om beaglen. Hunde af denne type kom via Romerriget til Storbritannien, hvor de udviklede sig hen imod vor tids beagle. Racen nåede et højdepunkt i det 18. og 19. århundrede, hvor den i store kobler tog del i jagten. Den dag i dag fungerer den stadig som jagthund i England, men holdes ellers udelukkende som selskabshund.
Den korte og tætte pels på en beagle giver god beskyttelse. Den skal børstes dagligt for at fjerne løse hår, ligesom ørerne må jævnligt må vaskes for snavs, da der ellers let går infektion i dem.

.Bonusviden

Racen har medvirket i en lang række film og serier, Nusser fra Radiserne er en beagle. William Shakespeare skulle efter sigende have haft en.

Størrelsesfacts: Ønskelig skulderhøjde ligger mellem 33 og 40 cm. Farver: Enhver anerkendt hound-farve undtagen leverbrun. Halespidsen er hvid.

 

 
Beagle
 
Væremåde
Den lille, robuste beagle er en munter, omgængelig og glad hund, der er egnet som jagt- og familiehund. Den er årvågen, intelligent og ligevægtig og har brug for tæt social kontakt. Børn kommer som regel godt ud af det med beaglen, og også fremmede bliver venligt modtaget. Racen synes som hovedregel godt om andre hunde. Det skyldes dens oprindelige eksistens som pack-hound - dvs. en stor flok jagthunde der lever og arbejder sammen.

Som de fleste andre drivende jagthunde er en beagle dog også egensindig og viljefast, hvad man bør tage højde for i opdragelsen. Den er ikke den mest lydige hund i verden, og man bør derfor overveje et lydighedskursus, umiddelbart efter man har anskaffet hunden. Jagtinstinktet sidder nemlig dybt i racen.
En masse motion er påkrævet, hvis man vil have en afbalanceret beagle, der er særdeles aktiv og udholdende. Man også indhegne haven, hvis den skal have lov til at strejfe rundt. Når man går tur med hunden i skoven, bør man holde den i snor, da den ellers stikker af, så snart den har fået færten af noget vildt
.
 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution