Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Basset hound

Den meget lavbenede basset hound har rødder i Frankrig, men er fremavlet i England. Dens ”dobbelte statsborgerskab” ser man allerede på navnet. ”Basset” er fransk for ”lavbenet”. ”Hound” er engelsk for ”jagthund” eller ”støver”. Således kom de lavbenede støvere til England i slutningen af 1800-tallet, hvor de blev krydset med en blodhund, der resulterede i basset hounden, som blandt andet er kendetegnet ved sin fremragende lugtesans.
Pelsen på en basset hound er ikke særlig plejekrævende. Man bør dog give den en hurtig gennembørstning en gang om dagen, da hunden ellers vil fælde en del. Døde og løse hår kan fjernes med en gummihandske.

.Bonusviden

Basset Hounds har haft mange fremtrædende roller i film og på tv. Hundens lidt sjove og specielle udseende har fx givet den mange ”roller” i tegnefilm og –serier; mest kendt er måske Droopy Dog.

Størrelsesfacts: Skulderhøjde er 33 - 38 cm. Vægten ligger mellem 25 og 30 kg. Farver: almindelighed sort, hvid og tan (tricolour) eller lemon og hvid (bicolour), men enhver anerkendt hound-farve accepteres.

 

 
Basset hound
 
Væremåde
Der er noget roligt og charmerende over en basset hound. Den er generelt godmodig og tillidsfuld over for alt og alle, men er samtidig meget selvstændig og viljesstærk som de fleste andre drivende jagthunde. Den adlyder ikke slavisk. Derfor kræver opdragelsen både tålmodighed, konsekvens, venlighed og opfindsomhed. Til gengæld for indsatsen får man en dejlig familiehund, som er god til børn. Racen har et venligt sind, er rolig og hengiven og har en charmerende, ofte egenrådig karakter. En Basset Hound trives bedst i selskab med en anden hund - især hvis den skal være alene hjemme mange timer om dagen.

Motion er ikke så vigtig som social kontakt for en basset hound. Tre ture om dagen er fint, især hvis hunden også har mulighed for at bevæge sig i haven, der vel at mærke skal være ordentligt indhegnet, da racen er kendt for sin opdagertrang. Man bør træne dens meget veludviklede lugtesans med forskellige opgaver. Det vil den elske
.
 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution