Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 

Basset griffon vendéen

Der er to størrelser af den muntre basset griffon vendéen, en petit og en grand, der på nær størrelsen ligner hinanden meget. Racen stammer som de øvrige bassets fra de drivende jagthunde og oprinder – som navnet indikerer – fra Frankrig. Ordet ”basset” betyder lavbenet, og det er specielt tilfældet for petit’en. Alligevel kan begge hunde skyde en vis fart, hvad de ofte gør brug af, når de tages med på jagt.

Den halvlange, lidt pjuskede pels på en basset griffon vendéen giver god beskyttelse mod vind, regn og uvejr. Pelsen skal børstes regelmæssigt (cirka en gang om ugen), men behøver ingen trimning. Dog bør man ca. en gang om året plukke løse hår af med hånden. Kløerne skal files og håret mellem trædepuderne skal klippes.

.Bonusviden

En petit basset griffon vendéen svinger mellem 33 og 39 cm. og vejer mellem 14 og 18 kg. Grand basset griffon vendéen svinger mellem 28 og 45 cm. og vejer mellem 18 og 20 kg. Farver: sort med hvide aftegninger eller fauve med hvide aftegninger.

 

 
Basset griffon
 
Væremåde
Både petit og grand basset griffon vendéen er muntre, kærlige, omgængelige og energiske. Petit basset bliver beskrevet som en djævel i marken og en engel i stuen, fordi den så fint kombinerer egenskaben som jagthund med selskabshund. Den er på en gang selvstændig og meget social. Selvstændigheden ser man, når den opsporer vildtet og driver det gøende foran sig, indtil jægeren er på skudhold. Det sociale ser man i dens legende og imødekommende væsen over for fremmede mennesker, ikke mindst børn. Grand petit har mange af de samme kvaliteter og roses ofte for sin evner under jagten.

Begge størrelser kræver både motion og kontakt i rigelige mængder.  De kan have lidt svært ved at være alene for længe af gangen og bør aktiveres med forskellige øvelser og jagt, som er deres egentlig natur. Således kan færten af vildt få hunden til at se stort på de tillærte manerer og suse af sted. Opdragelsen kræver både tålmodighed, venlighed og konsekvens, da racen som sagt er egensindig. En fuldstændig lydig hund får man aldrig ud af den, men med forskellige belønninger og samarbejde kan man nå langt
.
 
 
Hunde
 
 
  Drivende jagthunde
Basset griffon
Basset hound
Beagle
Blodhund
Dalmatiner
Drivende jagthunde
Korthåret gravhund
Langhåret gravhund
Otterhound
Ruhåret gravhund
Tysk bracke
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution