Kæledyr
 
 
Hunde
Katte
Heste
Fugle
Akvariefisk
Marsvin
Andre dyr
 
 
 
Underholdning
 
 
Quiz
Memory
Forum
Video
Billeder
Kattefilm
Hundefilm
 
 

 

hundehvalp og kvinde

 
Populæreste dyr
 
 
Border terrier
Boxer
Collie
Golden retriever
Kongepuddel
Labrador
Newfoundlænder
Rottweiler
Sanktbernhardshund
Schæferhund
Huskatte
Katteracer
Marsvin
Pony
Shetlands pony
   
 
 
 
Hunderacer
 
 
Hyrdehunde
Gårdhunde
Terriere
Spidshunde
Drivende jagthunde
Stående jagthunde
Apporterende hunde
Selskabshunde
Mynder
 
 
 
Apporterende jagthunde

Den vigtigste opgave for de apporterende jagthunde er at hente det nedlagte bytte. Oprindeligt var opgaven for stamfædrene til disse hunde dog en anden. For tilbage i den tidlige Middelalder – før krudtbøssens tid – foregik fangsten ved, at man opsatte store fangstnet, som en flok hunde skulle skræmme vildtet ind i. Hundene har været af meget blandede racer, men man mener, at de har dannet udgangspunkt for de apporterende jagthunde.

Der findes to hovedgrupper af apporterende jagthunde, spaniels og retrievere, der begge udviklede sig i takt med, at jagtmetoderne blev mere raffinerede.
I takt med, at man havde udviklet de såkaldt stødende fuglehunde (dem, der skulle støde vildtet ind i fangstnettene) havde man også behov for en type, der var god til at hente det ud af nettene – og her faldt valget på de apporterende jagthunde. Spaniels viste sig velegnede til opgaven i kraft af deres begrænsede størrelse, deres veludviklede lugtesans og deres robusthed i tæt bevoksede kratområder og i søer og sumpe. Farten betød ikke så meget, for vildtet var jo nedlagt..Bonusviden

Der er mange mentale ligheder mellem de forskellige apporterende jagthunde. Retrieveren har et lidt højere aktivitetsniveau end spanielen, der dog også skal have sin motion. Begge typer kan nemlig godt have tendens til det kantede og uforsonlige, hvis ikke de får nok af beskæftigelse og bevægelse.

 

 
Golden Retriever
 
Væremåde
En anden type apporterende jagthunde er retrieverne, som måske er de mest effektive apportører overhovedet. Retrieverne havde deres storhedstid, da man begyndte at afholde klapjagter (en kæde af mennesker klapper vildtet frem mod jægerne – retrieverne henter det nedskudte vildt), for racen var i kraft af sin ro, koncentrationsevne, lugtesans og samarbejdsevne overordentligt velegnet til dette.

Selv samme evner har gjort retrieveren højt værdsat i mange forskellige sammenhæng, og den bistår efterhånden i en hel perlerække af opgaver: Den hjælper tolderne med at finde narko og sprængstof. Den hjælper blinde med at finde vej. Den hjælper redningsfolk med at finde bortkomne og så videre. Men først og fremmest er retrieveren ligesom spanielen kendt som en af de mest populære familiehunde-racer overhovedet..
 
 
Hunde
 
 
  Apporterende hunde
Golden retriever
Labrador retriever
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk springer spaniel
Kooikerhondje
Flatcoated retriever
   
  Stående jagthunde
Breton
Engelsk Setter
Gordon Setter
Irsk Setter
Kleiner münsterländer
Korthåret hønsehund
Langhåret hønsehund
Pointer
Ruhåret hønsehund
Stående jagthund
Weimaraner
  Andre hunde
 
 
 
Om hunde
 
 
The Border terrier Club
Hunderacer
Store hunde
Små hunde
Familiehunde
Hundehvalpe
Hundefoder
Hundeadfærd
Agility
Hundetræning
Hundeartikler
Hundeseng
Halsbånd
Hundebur
Hundepension
 
 
 
 


Home  |  Om mit husdyr   |  Kontakt os
Copyright mit husdyr.dk. All rights reserved
Design By : Revolute Soft Solution